4. juli i New York

4. juli i New York

4. juli i New York

Skal du fejre 4. juli i New York, får du en helt særlig oplevelse.

I 2014 fejrede vi 4. juli i New York. Det vi gik glip af med at se 4. juli fyrværkeriet fra byen og ikke fra stranden ved Los Angeles i 2013, fik vi mange gange tilbage i år. New York skulle efter sigende have det største 4. juli fyrværkeri i USA og uanset hvad, så var det en kæmpe oplevelse at stå på rampen til Brooklyn Bridge og se det fantastiske fyrværkeri på East River og Brooklyn Bridge.

4. juli startede ud med at være lidt overskyet. Og for at det ikke skal være løgn, så gav det også en enkelt byge eller to. Men vejrudsigten sagde det ville klare op. Og det gjorde det da heldigvis også.

Hvornår starter fyrværkeriet 4. juli i New York
Vi blev anbefalet af nogle bekendte i New York, at tage ned til East River i god tid. Med god tid mente de vi skulle ankomme omkring kl. 17.00, men vi tænke “A’ja, rolig nu!”
Fyrværkeriet, som MACY står bag for 38. gang i år, skulle starte kl. 21.30, men allerede fra kl. 19.30 ville der være underholdning af forskellig slags. US Navy fløj med to F-18 jetfly over området, og New York’s politi NYPD havde også en helikopterenhed der viste flaget. Endelig var der vandshow med brandbåde fra New York’s brandmænd FDNY.

4. juli i New York

Mange mennesker, ikke noget for mindre børn!
Jeg husker ikke, hvad klokken var da vi tænkte at nu måtte vi hellere komme afsted, men vi havde da spist aftensmad. Set i bakspejlet, så var det måske lige sent nok vi kom afsted. Der mødte os en menneskemængde uden lige da vi nærmede os området omkring rampen til Brooklyn Bridge, og det tog evigheder inden vi stod på selve rampen. Og folk, de gik amok på vejen dertil! Der var nogle som smadrede en afspæring og nogle prøvede at snyde foran menneskemængden på den måde. Men de blev alle “fanget af politiet” (som var mødt talstærkt op kan du nok forestille dig) og blev ledt tilbage i køen. Bare ærgerligt Sonny Boy.

Men vi nåede det, og vi stod et rigtig godt sted, men rigtig fint udsyn over både Brooklyn Bridge, hvorfra der også var smukt fyrværkeri, og de fire platforme på East River, hvorfra fyrværkeriet skulle finde sted.

4. juli i New York er utroligt! Det bør alle have lov at opleve mindst én gang i deres liv. Fyrværkeriet varede i en god halv time, og der var både fyrværkeri på Brooklyn Bridge og på 4 platforme på East River.

OBS: Macy’s ligger hvert forår et kort ud, så du kan se hvor fyrværkeriet er (og hvor du ser det bedst).
Så tag et kig på Macy’s side her.

Top Of The Rock
Er man ikke så meget til massiv menneskemængde som på billedet ovenover, så har Top Of The Rock åbent og har umiddelbart en super udsigt over Brooklyn Bridge og fyrværkeriet på East River. De skriver på hjemmeside, der er begrænset udsyn. Men jeg forestiller mig det er fantastisk derfra!

4. juli i New York

One World Observatory 
Du kan også fejre 4. juli i One World Observatory.
De skriver der vil være åben bar i to timer, og du vil få “serveret” hot dog’s og selvfølgelig have en – kunne jeg forestille mig – spektakulær udsigt, når Macy’s Fyrværkeri starter omkring klokken 21.00.
Der er er begrænset antal billetter til salg via deres hjemmeside. Så har du lyst til at fejre 4. juli på One World Observatory følger du bare linket.

Her kan du læse mere om, hvorfor amerikanerne fejrer 4. juli, som i øvrigt er landets 2. største helligdag.

Tagged with: , , ,