Drikkepenge

drikkepenge usa

Hvor meget giver man i drikkepenge i USA? Bliv klogere på “reglerne” lige nu.

Der er nogle uskrevne regler omkring drikkepenge i USA, som du som turist bør overholde. Og selvom du i princippet helt selv må bestemme om du vil give drikkepenge når turen går til New York, så er det meget uset ikke at give drikkepenge. Nedenfor vil jeg komme med en lun-guide til dig der rejser til New York (og USA) for første gang.

Hvor meget giver man i drikkepenge når man er på restaurant i New York?

Hvad giver man i drikkepenge på restaurant i USA

Nogle steder vil restaurationen “hjælpe” dig lidt på vej, og vil på forhånd have noteret på regningen HVOR mange drikkepenge de anbefaler dig at give. Typisk ligger det på 18 %. Hvis I er mange i selskabet er procentdelen højere. Begrebet “mange” er lidt forskelligt. Nogle steder kommer der en ekstra betaling på regningen, hvis I er over seks i selskabet, andre steder først over ti personer.

Hvad giver man i drikkepenge i USA når man får hjælp til sine kufferter?

hvor meget giver man i drikkepenge når man får hjælp til bagage

Som udgangspunkt giver du $1 per styk bagage du får hjælp til. Det kan for eksempel være The Bell Boy på hotellet, som hjælper dig med din bagage. Også hvis du tager på krydstogt fra New York (eller andre steder i USA) er det velset at give $1 i drikkepenge når du får hjælp til din bagage på kajen.

Drikkepenge når du går på bar i New York

Hvad giver man i drikkepenge når man er på bar i USA

New York har de fedeste barer! Særligt er jeg vil med 230 Fifth som byder på den lækreste tagterrasse bar du kan forestille dig. Der er en fantastisk udsigt over Manhattan og du glor direkte ind i Empire State Building når du sidder på taget og nyder en brunch, middag eller en cocktail. Men det var drikkepengene vi kom fra. Når du er på bar i New York forventes det at du giver $1 i drikkepenge per drink du køber.

Hvor meget skal stuepigen have i drikkepenge i USA?

Drikkepenge til stuepigen

Du må ikke glemme at give stuepigen drikkepenge! Typisk lægger jeg $3 i drikkepenge hver dag. Hvis jeg har meget affald (pap osv. fra indkøb) så giver jeg gerne lidt ekstra. At gemme drikkepengene til den sidste dag er en dårlig idé, da det ikke er sikkert det er den samme stuepige som har din etage – og dermed dit værelse – hver dag. En forespørgsel på New York Rejsetips på Facebook viste også at vi lå på nogenlunde samme niveau alle sammen.

Drikkepenge når du er på neglesalon eller spa i New York

Drikkepenge på neglesalon i NY

Du skal forkæle dig med et besøg hos en spa/neglesalon når du er i New York. Uanset om du er han eller hunkøn så trænger du til det. Et fodbad, en fodmassage eller manicure. Det er lækkert! Og billigt! Selvom drikkepengene er 20% når du er på negle/spa salon i New York, så giver du en brøkdel af, hvad det koster herhjemme. Og tro mig, dine fødder vil elske dig for det. Virkelig!

Jeg har to neglesaloner jeg anbefaler. Du kan læse om dem, og finde adressen på den i mit tip om tøsetur til New York.

6 comments on “Drikkepenge
 1. Laura says:

  Hvilke spa/neglesaloner kan anbefales? 🙂

  • Tanya says:

   Hej Laura,

   Jeg kan helt klart anbefale Four Seasons Nail Salon på w35th st mellem 5th og 6th ave – 100 meter fra Herald Square.
   Her er en utrolig god stemning, lækker atmosfære og virkelig god service!
   I februar 2015 fik teenage knægten og jeg en skøn fodmassage, og jeg fik oven i det en manicure. Jeg mener jeg kom af med omkring $40 incl. de obligatoriske 20 % i drikkepenge.

   Hilsen Tanya

   • Laura says:

    Hej Tanya.

    Tak for dit svar og gode råd – det skriver jeg mig bag øret.

    • Tanya says:

     Det var så lidt Laura 🙂

 2. Peter Willumsen says:

  Hej Tanye
  Hvor meget anbefaler du at give i drikkepenge til henholdsvis en taxa og en carservice som man tager fra JFK til Manhatten Midtown?

  Og tak for din fine side.
  Mvh

  • Tanya says:

   Hej Peter,

   Tak fordi du læser med 🙂

   Jeg giver normalt ca. 15% og evt. lidt til kufferterne alt efter hvor behjælpelig chaufføren er. Hvis det er Kevin fra NC Carservice, så får man ikke selv lov at røre en finger.

   Taxa har jeg ikke kørt med i lang tid (jo i sommer, men det var tvunget fordi mit fly blev aflyst og jeg skulle fra Newark til JFK. Der fik den meget flabede chauffør $5 – mod min vilje!)

   Mange hilsner
   Tanya