Frihedsgudinden er et must see i New York

Frihedsgudinden er et must see i New York
<a href="http://pixabay.com/users/bethbernier/">bethbernier</a> / Pixabay

Frihedsgudinden er et must see i New York

Hun er stor & grøn og byder dig velkommen. Frihedsgudinden er et must see i New York!

Jeg tror ikke du kan se en Hollywood film der udspiller sig i New York, uden at få et glimt af Frihedsgudinden (Eng. The Statue of Liberty). Heldigvis er der flere muligheder for at se The Statue of Liberty. Både gratis og mod et mindre beløb. Har du børn med til New York vil de også synes det er et hit!

Fakta om Frihedsgudinden
Frihedsgudinden, som vi kender “hende” i dag, er et kæmpe brand. Ser man et rejsemagasin, en film, en reklame eller lignende så ved man at man befinder sig i New York. Og går du en tur i alle de forskellige souvenir forretninger du finder i New York, vil du opdage du kan få stort set alt med et billede af The Statue of Liberty på. Alene det gør at, frihedsgudinden er et must see i New York.
For amerikanerne er Frihedsgudinden, naturligt nok, et symbol på frihed og var en gave fra Frankrig og skulle have været vist frem for amerikanerne på 100 års dagen for uafhængighed. Det blev dog ikke tilfældet da hun ikke var færdig.

The Statue of Liberty står som en kvinde svøbt i læse klæder. Hun har i sin ene hånd en bog med datoen for USA’s uafhængigheddato (4. juli 1776 – hvorfor amerikanerne fejrer 4. juli) og i den anden hånd løfter hun en fakkel højt. I denne fakkel brænder frihedens flamme.
Omkring hendes fødder ligger lænker der er sprængte.

Frihedsgudinden er støbt i bronze, hun er 46 meter høj og vejer omkring 200 ton. Soklen hun står på er 47 meter høj, så alt i alt rager den grønne dame 93 meter over jorden. Hun står på Liberty Island syd for Manhattan.

Frihedsgudinden er et must see i New York

Kom tæt på Frihedsgudinden gratis
Har du set billeder af den orange færge som sejler til og fra Manhattan? Så har du set Staten Island Ferry! Staten Island Ferry sejler fra Manhattans sydspids og ud til Staten Island ( et af de 5 boroughs i New York) og det der er fantastisk ved denne færge er at den er GRATIS! Den sejler flere gange i timen og den sejler så tæt på Frihedsgudinden at du kan nå at få nogle gode billeder af hende med New York Skyline i baggrunden.
Turen varer ca. 25 minutter hver vej. Du er nødt til at forlade færgen når du kommer til Staten Island, men du må hjertens gerne gå direkte ombord igen hvis ikke du vil se lidt af Staten Island nu du er her.
Se afgange på deres Staten Island Ferry’s hjemmeside.

Kom endnu tættere på frihedsgudinden med Statue Cruises
Statur Cruises sejler dig direkte fra Manhattan til Liberty Island og Ellis Island. Denne tur er dog desværre ikke gratis. Det koster $18 for en voksen billet. For kun 3 dollars mere får du adgang til kronen (læs om dette længere nede). De $18 inkluderer en audio tour på både Liberty og Ellis Island.
Jeg mener at færgen sejler direkte ud til Liberty Island og lægger til Ellis Island på vejen tilbage til Manhattan.
Du kan i øvrigt se andre priser og læse mere info på StatueCruises.com

Frihedsgudinden er et must see i New York

 

Kom op i Frihedsgudindens krone
For at komme til Liberty Island skal du sejle med Statue Cruises, som tager dig direkte derud. Og hvis du vil have en oplevelse som er temmelig unik, skal du booke Crown Tickets. Med Crown Tickets har du mulighed for at komme op i Frihedsgudindens krone. Og det er ikke alle og enhver der får muligheden for det. Kun 10 personer i timen har fornøjelsen af at bestige de 354 trappetrin til kronen.
Udsigten herfra er svimlende smuk og har du spørgsmål omkring Frihedsgudinden, er der altid en Park Ranger på spring som er mere end villig til at svare på dem.
Jeg kan varmt anbefale denne oplevelse, dog ikke hvis du lider af dårligt hjerte eller klaustrofobi!
Det koster kun $21 for en voksen at få denne unikke oplevelse med, men du skal være ude i god tid da der er rift om de få billetter der er.
Du kan booke dem online på Statue Cruises.

Frihedsgudinden er et must see i New York

 

Se Frihedsgudinden fra Helikopter
Har du den helt store pengepung fremme, kan du tage en helikoptor-tur over Manhattan, som også cruiser ud forbi frihedsgudinden.
Priserne er fra $150 og op, og varer 10-20 minutter alt efter hvor stor en seddel du hiver frem (og hvor mange!).
Jeg har ikke selv prøvet en helikoptertur, jeg ved blot det er muligt.

Hvis du spørger mig, så skal du ikke nøjes med at se Frihedsgudinden fra landjorden på sydspidsen af Manhattan, men tag ud til hende enten med Staten Island Ferry, eller få fat i nogle Crown Tickets.

Tagged with: , , , , , ,