Gratis oplevelser i New York

Gratis oplevelser i New York

Gratis oplevelser i New York

Gratis oplevelser i New York er altid godt! Du får her et par tips til, hvordan du får “ekstra” lommepenge. 

Kom gratis på museum i New York

Gratis oplevelser i New York


Flere museer i New York tilbyder dig at besøge dem enten gratis eller mod en donation du selv vælger beløbet på. Der er altså ikke en fast pris på entréen!
Der er forskel på, hvordan museerne gør det! Nogle har en gratis dag om ugen, andre har det der kaldes “suggested general admission”. Dvs. en forslået pris på entréen. Som du kan 1) vælge at betale eller 2) du kan vælge at sige i billetlugen du kun ønsker at give $10 (istedet for måske $20).
Husk blot at have i tankerne, at får museet ikke nogle penge ind, kan det ikke eksistere. Jeg vil derfor anbefale dig at du, i det fleste tilfælde, betaler den suggested admission (om ikke andet så tæt på). I hvert fald hvis du er typen der kan bruge timer på et museum.

Men selvfølgelig, hvis du kun kommer for at få et billede af den berømte dinosauer på American Museum of Natural History, så kan $22 (pris for en voksen 2017) måske være lige i overkanten.

MuseumDe steder som har suggested admisions skilter normalt ikke voldsomt meget med det. Det kan stå med småt på deres hjemmeside.


Kajaksejlads på Hudson River

Gratis oplevelser i New York

At New York har meget mere at byde på end man først antager, bliver du ved med at finde ud af. Uanset hvor mange gange du rejser dertil.  Og de gratis oplevelser du kan få i New York, bør du tage imod med kyshånd. Især når det er noget anderledes oplevelse.

Har du prøvet kajaksejlads? Hvis ikke, kan du prøve det helt gratis og så endda på Hudson River med udsigt over Hoboken New Jersey – og naturligvis Manhattan, med Freedom Tower – eller One World Trade Center (det skal jeg altså lige vænne mig til at kalde det!) i front.
Du finder de gratis steder ved pier 96, hvor der typisk er god med plads og meget få mennesker, eller ved pier 26 hvor der er nogle flere mennesker (men også bedre udsigt). Du får 20 minutter på vandet i en kajak (en bred en, så du skal ikke være bange for at skvatte i vandet), og der er skabe du kan låse dit tøj, telefon osv. inde i. De anbefaler du har badetøj og en T-shirt på, og har skiftetøj med – just in case.
Du skal skrive under på du kan svømme, og at du ikke vil sagsøge dem hvis du vælter (og andre formalia) Derefter får man en lille intro, inden de skubber dig ud på floden i din gule kajak.


The High Line Park

High Line Park i New York foto e_reinhold
The High Line Park er endnu en af New Yorkernes grønne åndehuller. Men det er ikke en hvilken som helst park. Det er en park som er placeret syv meter over jorden. En tidligere gammel jernbane, som alligevel bare stod og var grim. Hvorfor ikke lave det om til en park? Som sagt så gjort.

Indtil jeg får tid til at skrive lidt mere om The High Line Park (som i øvrigt er fantastisk på alle tidspunkter af året) må du “nøjes” med at læse om parken på deres egen hjemmeside som bare hedder The High Line


Film på dækket af hangarskibet Intrepid

På Intrepid vises hver sommer film under stjernerne
Hver sommer får du muligheden for at sidde på dækket af Intrepid og se film. Ganske gratis. Der er rift om pladserne så du skal komme i god tid. Hvilke film der spilles i løbet af sommeren 2017 kan du læse mere om i mit indlæg der hedder Gratis film under åben himmel i New York.


Gratis guided tour New York Public Library

Gratis oplevelser i New York


Jeg vil ikke gå i detaljer omkring New York Public Library her. Det kan du læse om i mit indlæg New York Public Library indlægget, eller på deres hjemmeside. Jeg vil såmend blot fortælle dig at de altså også tilbyder forskellige gratis guidede ture på dette smukke bibliotek beliggende på 5th Ave og 42nd st.

Og lige bagved biblioteket ligger Bryant Park, som fra juni til august hvert år afholder “HBO Bryant Park summer Film Festival”. Se mere om det længere nede i indlægget her på siden.

Det er et imponerende stort og smukt bibliotek, så om ikke andet så stik lige hovedet ind og gå en hurtig tur selv derinde. Du fortryder det ikke, og vil da sikkert også genkende det fra diverse film.


Central Park

Gratis oplevelser i New York

 

Her finder du naturligvis også en masse gratis oplevelser. Se hvad du blandt andet kan få af gratis oplevelser i New York, ved at læse mit indlæg om Hvad kan man lave i Central Park – det er eventyrligt med H.C.Andersen et slot og en swimmingpool som hele sommeren igennem er fuldstændig gratis!


Gratis film i Bryant Park

Gratis film i New York her i Bryant Park
I Bryant Park, som ligger lige bag ved New York Public librarys hovedbygning mellem 40th og 42nd St, kan du sommeren igennem se gratis film under åben himmel.

Det er very New York at se film under åben himmel, så snyd dig ikke selv for en unik oplevelse! Du kan se programmet for sommeren 2016 på Bryant Park’s hjemmeside.


Staten Island Ferry

Gratis oplevelser i New York
Du har mulighed for at tage med Staten Island Ferry til, ja . . . Staten Island! På de 20 minutters tid turen varer, kommer du forbi Frihedsgudinden og kan sagtens nå at få et quick view af hende (og det obligatoriske billede) inden I lægger til kaj på Staten Island.
På turen tilbage til Manhattan har du en rigtig god udsigt over sydspidsen af Manhattans skyline. Alt sammen helt gratis. Det tager en times tid at komme T/R til Staten Island med den gratis færge.
Vil du læse mere om, hvordan du ellers kan se Frihedsgudinden, så læs indlægget Frihedsgudinden er et must see i New York og mulighederne der.


Federal Reserve Bank of New York

Gratis oplevelser i New York
Annika, en sød læser, er netop kommet hjem efter en tur til New York (november 2014) og hun kommer med dette fantastiske tip om hvordan du kan se guldbarrer i New York. Hun skriver:

Hos Federal Reserve Bank kan du komme helt tæt på alverdens guldreserver, som opbevares helt nede på “the bedrock” altså på granitten, som Manhattan hviler på. Du får en masse spændende information omkring penge – fx makuleres der hver dag kl. 12.00 for 48.000.000 USD, sedler som er beskadiget og som ikke længere kan bruges. En One-Dollar-Note har en gennemsnitlig levetid på 22 måneder, så er den simpelthen så slidt, at den ikke kan bruges mere. Det siger lidt om, hvor mange gange, pengene skifter hænder. Det mest spændende er selvfølgelig, at du kommer 5 etager ned under jorden og kommer forholdsvis tæt på guldbarrerne.
Da vi var der, var de igang med at flytte rundt på nogle af dem, så vi fik en helt særlig oplevelse. Billetter kan bestilles en måned forud og du skal være hurtig, for der er kun 2 rundvisninger pr. dag med ca. 25 personer på hvert hold kl 13.00 eller kl. 14.00. Du skal bestille din billet til Federal Reserve Bank online på deres hjemmeside.

Turen for at se guldbarrerne under New Yorks gader varer en times tid.
Vær obs på følgende:
Din billet er personlig – du kan ikke give den til en anden.
Du skal møde op 20-30 minutter før – sikkerhedsmæssige årsager.
Du skal medbringe gyldigt billede ID udstedt af regeringen (fx. Pas)

Du finder indgangen til Federal Reserve Bank of New York på 44 Maiden Lane lige midt mellem William St og Nassau St

Tak for tippet Annika!


9/11 Memorial

9/11 Memorial er gratis
Du må ikke besøge New York uden også at besøge 9/11 Memorial. Her er smukt, bevægende og det er fuldstændig umuligt for mig at beskrive hvilken følelse der rammer mig når jeg står foran de to pools som symboliserer tvillingetårnene. Jeg har skrevet lidt mere om 9/11 Memorial og 9/11 Memorial Museum i et andet indlæg, som jeg vil anbefale dig at læse.
Det er gratis at besøge 9/11 Memorial, men vil du besøge 9/11 Memorial Museum koster det lidt.

 

Har du tips til gratis oplevelser i New York? Så send mig en besked eller skriv selv dit tip i kommentarfeltet nedenfor 🙂
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , ,
6 comments on “Gratis oplevelser i New York
 1. Annika Madsen says:

  Roosevelt Island
  Du må ikke snyde dig selv for en tur med svævebanen til Roosevelt Island. Du får en fantastisk udsigt over Manhattan og East River. Det tager ikke mange minutter og har du et MetroCard, koster det ikke ekstra. Når du ankommer til øen, så besøg det lille turisthus og få en snak med turistmedarbejderen. Hun er super sød. Jeg havde på forhånd læst om fyrtårnet på øens nordspids, som vi gik op til. Der er næsten stille på øen, du kan sagtens høre trafikkens summen fra Manhattan. På sydspidsen er der anlagt en park, men der nåede vi ikke ned.

  • Tanya says:

   Tak for dit input Annika 🙂 Det er dejligt du vil bidrage med dine oplevelser! Jeg er sikker på mange får glæde af bl.a. din beskrivelse af dit besøg hos Federal Reserve Bank of New York 🙂
   Til den nysgerrige læser, kan du læse mere om Roosevelt Aireal Tram på bloggen;)
   http://www.newyork-rejsetips.dk/med-aireal-tram-til-roosevelt-island/

 2. Annika Madsen says:

  Oplev en amerikansk retssag eller to i Criminal Night Court, 100 Centre Street
  – det er noget anderledes end det vi kender herhjemme. Det er gratis og fra kl. 21.00 – 01.00. Vi overværede 5-6 sager, spritkørsel, overfald og knivstikkeri.

  Du sidder næsten side-by-side med de tiltalte dog på de bagerste rækker. Inden du kommer ind skal du selvfølgelig igennem security og du skal forholde dig roligt (ikke noget med at rejse dig op og råbe af dommeren, hvis du er uenig i kendelsen – som om vi havde lyst til det ha ha).

  Du skal bruge en time på dette, hvis du har lyst til at få et indblik i det amerikanske retssystem, det er faktisk hovedrystende, hvordan det foregår. Det kan være en sund oplevelse 🙂

  Se mere på http://nypost.com/2014/03/18/citys-night-court-becoming-a-tourist-attraction/ og søg evt. på Tridadvisor, hvor der også ligger reviews

  • Tanya says:

   Dejligt med endnu et tip Annika 🙂 Jeg har ikke selv prøvet det, men det kunne være jeg skulle prøve det næste gang. (man er vel gammel jura studerende 😉 )

   Har du flere tips, skal du være velkommen til at drysse dem ud over bloggen <3
   Kh Tanya.

  • Gitte says:

   Kan man bare møde op eller hvordan?

   • Tanya says:

    Hej Gitte,

    Ja de fleste steder møder du bare op ツ
    Andre steder skal man booke sin gratis billet på deres hjemmeside (det skal du for eksempel i Federal Reserve Bank).

    Bedste hilsner
    Tanya

    Ps. Følger du med på Instagram og Facebook også?
    Her er også tips at hente ツ

    @newyorkrejsetips