Hvad kan man lave i Central Park

Hvad kan man lave i Central Park

Hvad skal man lave i Central Park

I New York’s største grønne åndehul er der masser at lave. Nu behøver du ikke længere spørge dig selv” Hvad kan man lave i Central Park” du får svaret her!

Nogle af disse ting på listen over “hvad kan man lave i Central Park” er sæsonbestemt. Du kan altså ikke løbe på skøjter i Central Park i juli måned! Ligesom du heller ikke kan forvente underholdning på The Mall i januar. Så har vi ligesom fået afstemt forventningerne, og er klar til at tage fat på alle de sjove ting du kan lave i Central Park!

Central Park New York byder på swimming pool om sommeren

Billedet er fra centralparknyc.org

Lasker Pool (& Rink)

I midpark mellem 106th og 108th st finder du om sommeren Lasker Pool, som er, ja et slags friluftsbad kan man vel kalde det. Her er soppebassin for de små børn og for større børn og voksne, er her en fin swimmingpool.
Det bedste af det hele er at stedet er gratis! Det værste af det hele er at her i weekenderne er uhyggeligt mange mennesker. Men har du brug for at køle ned i sommervarmen, så behøver du ikke tage til Coney Island, du kan såmend bare tage til Central Park. Og hvad mere er, de tilbyder gratis svømmeundervisning! Vil du vide mere, så tag et hurtigt kig på Lasker Pool hjemmeside.
Du skal selv have en lås med til skabet!

Du finder Lasker Pool ved fx at tage indgangen ved Malcolm X Blvd og 110th st


Hvad kan man lave i Central Park

 Central Park Zoo

I Central Park Zoo kan man sagtens bruge et par timer, især hvis du rejser til New York med børn. Nu har jeg godt nok kun været her om vinteren og det var simpelthen så hyggeligt. Næsten tomt for mennesker og dyrene var ikke så dovne som de kan være om sommeren. Det er lidt surrealistisk at gå rundt mellem skyskrabere og isbjørne!? Er du frisk på flyvende hunde, sæler og andre spændende dyr, så skal du bruge en formiddag i Central Park Zoo.

Vær obs på at de egern du ser inde i parken, dem skal du betale ekstra for da de bliver fodret derinde  (just kidding).

Priserne 2019

Voksne $19.95
Børn (3-12 år) $14.95
Seniorer (65+) $16.95
Du sparer 10% ved at købe billetterne online! Se mere på CentralParkZoo.com

Du finder Central Park Zoo ved indgangen 5th Ave og 64th st.


Hvad kan man lave i Central Park

  Strawberry Fields

John Lennon, som er berømt for hans medvirken i rockgruppen The Beatles, blev i 1980 skudt og dræbt foran hans hjem af en psykisk syg fan. Der blev i den forbindelse holdt en mindehøjtidelighed for John Lennon. Mindehøjtideligheden fandt sted i Central Park. Lige præcis dét sted ligger mindesmærket Strawberry Fields Memorial i dag.
Mindesmærket er opkaldt efter et Beatles nummer “Strawberry Fields Forever” og i midten af den runde sten, står endnu et af John Lennons numre “Imagine”.

Du finder Strawberry Fields ved indgangen Central Park West mellem 71st og 72 st


Hvad kan man lave i Central Park

Billedet er taget fra www.thecentralparkboathouse.com

Lej en robåd v. The Boathouse

En lille smule mærkeligt er det, og også lidt som at være med i en film. Picture this; Fred, ro, robåden der ligger stille i vandet mens du kigger på din elskede, der ror i det blikklare vand. Varm luft der får dit hår og trækronerne til at svaje i vinde. Vandet “klukker” mod båden. Du kigger op mod himlen og ser de fantastisk smukke skyskrabere! Surrealistisk og alligevel så idyllisk og “selvfølgeligt”.

Du kan leje både ved The Boathouse fra april til november (alt efter vejret!) Der er plads til 4 i båden, og børn under 12 år må ikke ro uden voksne.

Det koster det at leje en robåd i Central Park

Du lejer båden for en time ad gangen og skal betale $20 i depositum, som du naturligvis får tilbage igen.

Pris pr. time $15
+ $4 for hvert 15. minut.

OBS de tager kun mod kontanter.

Du finder The Boathouse ved at tage indgangen på 5th Ave ved 72nd st.


Hvad kan man lave i Central Park

H.C.Andersen i Central Park

H.C. Andersen sidder i Central Park med hans grimme ælling og læser op for børn og barnlige sjæle. Han sidder der ikke rigtigt (heller ikke en skuespiller) det er såmend en fin bronze statue af vores egen H.C.A.
Statuen er lavet til børnene og er lavet som en klatrestatue.

Du finder H. C. Andersen ved samme indgang til Central Park som til robådene. Nemlig ved 5th Ave og 72nd st.


Hvad kan man lave i Central Park

Belvedere Castle 

Midt i Central Park ligger Belvedere Castle. Det er et smuk udsigtspunkt som giver en fantastisk udsigt over parken, hvilket stemmer meget godt overens med slottets navn “Belvedere” som efter sigende skulle kunne oversættes til “smuk udsigt” på italiensk? Jeg kan ikke italiensk, så man kan bilde mig hvad som helst ind på det punkt ; -)
Måske har du set filmen “Stepmom” med Julia Roberts i hovedrollen og kan genkende slottet derfra?

Du finder Belvedere Castle i Central Park, midpark og kan komme dertil fra indgangen på 79th st.


Hvad kan man lave i Central Park

Billedet er fra www.centralparknyc.org

Great Lawn Central park

Great Lawn i Central Park New York er vel nok den mest berømte græsplæne i verden vil jeg tro! Det er bl.a.her New Yorkerne slapper af og spiller Baseball. Trænger du, manden eller ungerne til en eftermiddag, hvor I kommer lidt væk fra storbyen kan jeg anbefale I slår jeg ned her. Tag et tæppe under armen (køb evt. et i Duane Reade) og tag en sandwich og en cola med. En bold vil heller ikke være af vejen, men jeg er sikker på du kan få lov at spille med nogle af de lokale.

Du finder Great Lawn i Central Park, midpark og kan komme dertil fra bl.a. 81th st og Central Park West. Det ligger lige på den anden side af Belvedere Castle i øvrigt.


Hvad kan man lave i Central Park

 The Mall and Literary Walk

Siger man Central Park siger man også The Mall. The Mall, som danner denne smukke boulevard under elmetræerne, er med i mange film som udspilles i New York, og ikke uden grund for her er smukt! Smukt med smuk på faktisk. Om sommeren er her gøglere, musikere og andre artister og selvfølgelig et hav af turister, men også New Yorkere. Om vinteren er her, naturligt nok, ikke så mange besøgende og her er fred og ro. Tag en kop varm kakao med dig, tag din veninde, mand, kæreste eller børn i hånden og gå en tur på The Mall.

The Literary Walk, den sydlige del af The Mall, byder på statuer af kendte forfattere som fx. William Shakespeare.

Du finder The Mall og The Literary Wall i Central Park  midpark og kan komme dertil bl.a. ved at tage indgangen ved 5th Ave og 66th st


Stå på Skøjter i Central Park

Stå på skøjter på Wollman Rink – Trump Rink

VINTER AKTIVITET ONLY: Uanset om du kan lide at stå på skøjter eller ej, så skal du unde dig selv et smut forbi Wollman Rink/Trump Rink i Central Park. Her er børn, voksne, ægtefolk og unge forelskede par, der alle med røde kinder og blå læber, enten svæver elegant hen over isen eller grinene kommer nærmest kravlende langs kanten. At stå på skøjter i Central Park  er som at være med i en film!

Skøjtebanen er åben fra kl. 10 alle dage og lukker tidligst kl. 21

Priserne 2019

Voksne $12 man – tors og $19.00 fre – lør.
Seniorer (60 +) $5.00 man – tors og $9.00 fre – lør.
Børn (under 12 år) $6.00 man – tors og $6.00 fre – lør.
Skøjteleje $10.00 (incl. tax)
Skabs leje $5.00 + $6.00 depositum (depositum returneres når låsen afleveres).

Du finder Wollman Rink ved indgangen til Central Park ved 59th st og 6th Ave.


Hvad kan man lave i Central Park

Billedet er fra www.westsiderag.com

Bonus info; hvert år i august måned, er det muligt at se film under åben himmel i Central Park og endda helt gratis! 

Central Park byder på mange flere spændende ting! Det vil være umuligt for mig at ridse dem alle op her, men går ind på Central Park‘s officielle hjemmeside og læs meget mere.

Har du et godt råd til hvad man kan lave i Central Park, så skriv gerne en kommentar så andre kan få glæde af dine erfaringer.

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
One comment on “Hvad kan man lave i Central Park
  1. Elsebeth says:

    Der er en hel del fantastiske legepladser, og favoritten er den i det sydvestlige hjørne, ikke langt fra Culumbia Circle. En af grundene til dens popularitet hos os, er at der er klipper at klatre på. Der er også gode toiletter.