Lidt mindre turist end alle de andre turister

Lidt mindre turist end alle de andre turister

Lidt mindre turist end alle andre turister

Kender du det, når du er på storbyferie i New York så er du lige lidt mindre turist end alle de andre turister? Sådan undgår du at ligne en turist i New York.

Jeg er ikke særlig pjattet med at blive stoppet af gadesælgere, der vil sælge mig alt muligt ubrugeligt når jeg bevæger mig rundt på Manhattan. Jeg vil helst stoppes af folk der spørger mig om vej til New York Public Library eller spørges om hjælp til at finde rundt i Subway’en. Begge dele er nu nemt nok, så det kan jeg godt klare og det vil du også kunne når du har været en dag eller to i New York.
Men hvordan undgår du at ligne en turist i New York? Det er nemt nok, der er bare lige nogle enkle regler du skal huske, før du bliver lidt mindre turist end alle de andre turister i New York.

Jeans og noget sort er et hit i New York
I og med du er fra Danmark, er du allerede nået et godt stykke. For du skal helst bære jeans og et eller andet der rimer på sort. Du skal ikke have noget på der er alt for spraglet, så tror New Yorkerne (og de andre amerikanske turister) at du er fra Californien. Og sort er jo det danskere går mest i, så den er nem.

Er du kvinde, eller måske mand der skal pakke kufferten til din kæreste fordi du vil overraske hende med en forlænget weekend i New York? Så drop det der med tro at New Yorkerne går i stiletter døgnet rundt. Det gør de ikke! De har mere praktiske sko på og har deres stiletter i håndtasken, som i øvrigt typisk er ret stor i New York. Så hav stiletter med til når du skal på restaurant, men ellers så skal du pakke de smarte praktiske sneakers ned. Okay fair skal være fair, der er næsten ingen kvinder i New York, som går i sneakers når de er ude at shoppe, spise brunch osv. Men du skal altså gå meget rundt, så du kan ikke vade rundt i sko med hæl hele dagen. Så på med dine lækre sneakers!  Og, hvis jeg lige må komme med et hint, så skal de helst være gået til. Du skal altså ikke tage de ny-indkøbte med. For det første får du ondt i fødderne fordi du kommer til at gå virkelig meget (I’m not kidding), og for det andet så kan du købe dem meget billigere i New York. Du må måske hellere lige læse indlægget om toldreglerne i Danmark (på USArejsetips.dk) inden du shopper amok.

Er du mand, så er praktiske sko ikke et problem. Tag dine fede sneakers på og er det sommer, så glem alt om strømper i sandalerne. Det er ikke smart, hverken i Danmark eller New York. Just saying.

Rygsæk er no go! Prøv lige at lukke øjnene og se det for dig. Lækre sneakers – tjek, smarte jeans – tjek, et eller andet sort – tjek, rygsæk på ryggen og stort Nicon kamera på maven. Utjekket! I New York skal du være smart hvis du vil ligne en New Yorker. Men det må ikke være for meget. Det skal stadig være naturligt. Er det ikke naturligt, så falder det til jorden for så kan man se du prøver for hårdt.

Så altså, hvis du vil ligne en turist lidt mindre end alle andre turister i New York, skal du som minimum pakke; jeans, nogle sorte t-shirts, toppe eller en sort jakke og et par sneakers der er gået til. Glem rygsækken og i øvrigt, tag ikke din I love NY bluse på før du er tilbage i Danmark!

 

Nyd din storbyferie i New York!

3 hurtige
Hvis ikke du har været i New York før, kan du få glæde af guiden New York for begyndere
Og da der er nok at bruge penge på i New York, kan du jo lige smutte forbi indlægget om billetter og se om der er noget du kan spare penge på.
Sidst men ikke mindst kan du finde inspiration i indlægget hvad skal man se i New York.

 

Tagged with: ,