New York for begyndere

New York for begyndere

New York for begyndere

Der er mange ting man skal forholde sig til, når man rejser til New York første gang. Jeg har derfor lavet denne lille New York for begyndere “guide”.

New York og jeg mødte hinanden første gang en solrig smuk forårsdag i marts 2010, og der var ingen tvivl. Det var kærlighed ved allerførste blik! Men som i et hvert andet forhold, er der up and downs. Som fx. i sommeren 2014, da der var flodbølgevarsel i New York, da måtte jeg have poser på mine fødder for ikke at ødelægge mine smukke sandaler. Eller da der udbrød brand subwayen i Brooklyn, der kom vores forhold også på en prøve. Uanset hvad der sker, vil jeg altid elske New York og jeg er sikker på at det vil (eller gør) du også!
Har du ikke været i The Big Apple før, så er der nogle ting du kan gøre for at forberede dig bedst muligt på dit møde med byen der aldrig sover.

 

New York for begyndere

 

Brug Google Street View
Hvis du har læst indlægget om hoteller i New York, så har du naturligvis allerede stiftet bekendtskab med de omkring liggende områder, der er ved det hotel du skal bo på vha. Google Street View. Men hvorfor stoppe der? Hvorfor ikke prøve at lege lidt med dette fantastiske redskab, der på kun ét klik, bringer dig lige præcis derhen du ønsker i New York. På den måde kan du “gå rundt i gaderne” og snyde dig lidt til en fed oplevelse (og fordi du kan imponere din rejsemakker ved at sige “Hey, lige herhenne bør der ligge en…” og på den måde vise vej). Hvis du er rigtig kikset (som undertegnede) så starter du op for Alicia Keys “Empire State of Mind” og lever dig ind i det.

Om ikke andet, så bliver du da ferm til at finde rundt på Manhattan!

Lav et program
Nu tænker du måske “sig mig, hvor latterlig har man lov at være”. Men det er nu ikke så latterligt igen, det der med at lave et program. På den måde undgår du at rende rundt i New York City, på kryds og på tværs (og faktisk, spilder man jo tid ved at rende sådan rundt!) Så få det maksimale ud af din tur til New York, og vær en smule praktisk anlagt. På den måde er der også tid til de spontane ting.

Køb billetterne hjemmefra
Der er flere fordele ved at købe nogle billetter hjemmefra. For det første kan det være en nødvendighed, hvis du fx. vil op i kronen på Frihedsgudinden. Der er nemlig kun 10 personer i timen der har fornøjelsen af at komme derop!
Men der kan også være penge at spare ved at købe billetter online. Vi købte fx. billetter til Madame Taussauds online (godt nok om morgenen på hotellet) og sparede 20%.
Og sidst men ikke mindst, så springer du køen over ved at have klaret det hele hjemmefra.

 

New York for begyndere

 

Hop on Hop off Bus
Lyder det lige lovlig turistet, så kan jeg garantere dig at det er det også!

Men, når det så er sagt, så er det altså en super god måde at få et overblik over byen på.
Du kommer steder du måske ellers ikke lige ville have været kommet, og har du en god guide så er det alle pengene værd. Det koster $54 for voksne og $44 for børn (2016).

Billetten er gyldig i 48 timer og du kan hoppe af og på bussen som det passer dig. Du må gerne medbringe mad & drikke og spise din frokost eller snack, mens du lytter til spændende fortællinger om byen og ser New York for alvor folde sig ud foran dig.
Særligt turen til Brooklyn om aftenen skulle være god (den er ikke afprøvet på egen krop endnu, men udsigten fra Brooklyn om aftenen er wauw!

Du kan læse mere om City Sights ture og priser på deres hjemmeside.

 

Subway – Metro – Undergrunden
Du kommer til at stifte bekendtskab med sub’en før eller siden mens du er i New York, så tag dig 3 minutter til at læse indlægget om Subway i New York.

Jeg håber du fandt denne lille New York for begyndere guide brugbar : -)

TIP Tag evt. et kig på Groupon.com (et deal site) om ikke de har en god pris på en Hop on and off Bus.

Tagged with: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*