New York med børn

New York med børn

New York med børn

Har du overvejet at rejse til New York med børn, ja så kan du roligt gøre det. Læs mine rejsetips til, hvad der er at opleve i New York for børn.

Da min søn blev 10 (2010), valgte jeg at give ham en oplevelse i fødselsdagsgave fremfor en “rigtig” gave. Han fik en rejse til New York!
New York som i;  Frihedsgudinden, Times Square og Central Park Zoo – kendte han fra diverse film og programmer i TV, og da jeg havde været i New York før, vidste jeg hvad byen havde at byde på – og at man sagtens ville kunne lave noget med børn.

Forberedelser – fly til New York
Forberedelserne nu jeg skulle have knægten med, var lidt anderledes end når jeg rejser alene.
Først og fremmest ville jeg være sikker på at TV on demand var pålideligt, og da det var sønnikkes første tur over atlanten,  ville jeg sikre mig den lange flyvetur var så god og lækker som muligt. Han havde fløjet før, men kun til destinationer i europa. (Læs min anmeldelser af diverse luftfartsselskaber )

New York med børn

Hotel i New York med børn
Også mit valg af hotel var lidt anderledes denne gang. Selvom New York har meget at byde på, og jeg personligt sagtens kan vandre gaderne tynde fra morgen til aften, så er jeg sikker på det ville være bedst for alle parter, at jeg valgte et hotel vi kunne slappe af på. Vi ville have fri Wifi, mulighed for morgenmad på hotellet (rart hvis man vågner tidligt at man kan gå ned i restauranten og få morgenmad uden at skulle forlade hotellet) og så ville sønnikke gerne bo et sted med swimmingpool. Vores valg faldt på Skyline Hotel, som ligger på Manhattan i Hells kitchen (midt west) området. Det er et udmærket hotel, hvis man (som os) er heldige at bo i the new wing.

Her er værelserne dejlig store, vinduerne kan åbnes og så er de nyere end værelserne i den gamle fløj.
Et plus; man kan svømme rundt i poolen og have udsigt til Empire State Building imens (se billedet ovenfor).

Flyveturen
Det kan gå hen og blive en lang tur, hvis man har mellemlandinger osv. Og jeg kender min søn, og vidste han under ingen omstændigheder ville få lukket et øje under hele turen af bare spænding.
Jeg anbefalede, at han tog følgende med til flyveturen; høretelefoner, bog, musik, nakkepude og et lille rejsespil med (vi havde ingen tablet men ellers ville det nok have været med på listen).
Han fik ikke brug for meget af det idet han var mest optaget af at undersøge skærmen i sædet foran ham – som i øvrigt har spil, musik, film, dokumentar og en særlig børnekanal.

Nu har han efterhånden været med i USA nogle gange, så har han selv lavet en (ultra kort hvis du spørger mig) liste til hvad man som stort barn/teenager kan nøjes med at have i håndbagagen: telefon til at høre musik og spille, høretelefoner, evt. iPad el. lign. og evt. en bog eller et blad.
Som han siger, så er det træls at have alt for meget med, for man skal selv slæbe på det ; -)

New York med børn

New York i børnehøjde
For at være sikker på succes fra starten, valgte vi at lægge ud med at besøge det New York sønnikke kendte fra film & TV (kender børnene ikke noget til New York kan I evt. se Alene Hjemme i New York, Spiderman, Big eller Batman inden I tager afsted).

Vi tog på Times Square straks efter vi havde undersøgt hotellet (og godkendt poolen).
Times Square er, efter vores mening, pænest om aftenen hvor reklamerne virkelig kommer til deres ret. Times Square blev hurtigt sønnikkes favorit sted, men et sted moderen godt kunne have nøjes med én gang. Nu boede vi nærmest lige rundt om hjørnet, så vi gik gerne den vej “hjem” om aftenen.

New York med børn

Frihedsgudinden
Næste dag skulle vi se Frihedsgudinden. Der er flere måder at komme forbi hende på, og i mit indlæg om Frihedsgudinden har jeg også har skrevet lidt om priserne.
Vi valgte Crown Tickets, som gjorde vi kom op i Frihedsgudindens Krone. Det kostede ikke særlig meget ekstra, og var en speciel oplevelse. Det var dog lidt hårdt at gå hele vejen op. Der er 354 trin for at være helt nøjagtig! Men at stå deroppe og se New York oppefra var helt unikt.

Empire State Building eller Top of The Rock
Uanset hvad I vælger, så er jeg sikker på ungerne får en wow oplevelse. Vi valgte Top of The Rock (jeg har tidligere været i Empire State Building, og jeg synes udsigten er bedre fra Rockefeller Center) og sønnikke var slet ikke til at få med ned igen. Han siger i øvrigt, at jeg skal huske at skrive, at når I tager elevatoren op, så skal I huske at kigge op i loftet. Der er et lysshow uden lige. Turen derop går super stærkt og det kan godt kilde lidt i maven. Beskeden er hermed givet videre : -)

Limousine?
At køre i Limousine i New York er ikke dyrt. Vi prejede i 2010 en flot sort limo på gaden og blev kørt rundt i en time for $65. I kan evt. også vælge at blive kørt enten til eller fra lufthavnen i en Limousine. Bed hotellet om en pris (de har ofte bedre priser end dem man selv kan finde på nettet) og bliv hentet med manér i lufthavnen når I ankommer. Så er ferien da ligesom også igang!
Du kan læse mere om muligheder og anbefalinger af, hvordan I kommer fra lufthavnen til hotellet i New York her.

Grønne åndehuller
I New York finder du mange små parker (og legepladser hvis du har brug for det) hvor I kan nyde en medbragt frokost købt i en af de mange Duane Read’s. Nedenfor kan du læse mere om mulighederne i den største park – Central Park.

Central Park i sig selv er jo fantastisk at gå på opdagelse i. Du finder bl.a. en statue af H.C. Andersen, et lille eventyr slot – Belvedere Castle og alt efter hvilken årstid du rejser på, kan du enten leje en robåd eller låne et par skøjter og hygge dig på søen.  Wollman Rink eller Central Park Lake skal du gå efter.
Hvis du vil soppe eller svømme er Lasker Pool en mulighed. Her er crowded og du skal have din egen lås med til skabene.

Central Park Zoo, vi kender gennem bl.a. tegnefilmen” Madagascar” er helt klart også et besøg værd. Vi rejste i februar/ marts måned, så det var en halv kold fornøjelse. Men utrolig hyggeligt at bruge en formiddag i en zoologisk have, der ligger i New Yorkernes grønne åndehul -mellem skyskraberne og travle mennesker.

New York med børn

Gratis glæder
Er dit barn normalt vild med at gå i legetøjsforretninger? Så vil I elske at komme i Toys “R”‘ Us på Times Square! Her er alt det legetøj du kunne forestille dig, de vildeste udsmykninger ja sågar et pariserhjul inde midt i butikken – som i øvrigt er på flere etager! Skulle det regne en dag, så fortvivl ikke. På Times Square kan I få lang tid til at gå i både M&M’s World, Toys “R” Us og Madame Tussauds (er ikke gratis!), som er en sjov oplevelse for de fleste.

New York med børn

FAO Schwarz kender du måske hvis du har set filmen Big med Tom Hanks i hovedrollen. FAO er et must see når du rejser med børn. Her kan børnene lege med stort set alt det legetøj de gider og personalet går en ekstra mil for at få en intens stemning frem. De er fx. klædt ud som sygeplejersker ovre ved de “nyfødte” dukker. Du finder FAO på 5th. avenue (tæt på Apple Store og Tiffany’s)

OBS! FAO Schwarz lukker butikken på 5th. sommeren 2015 MEN genåbner med stor sandsynlighed et andet sted på Manhattan i 2016.

New York med børn

Andre udflugter – mest for drenge?
Min knægt er vild med teknik og alt hvad der findes af tanks, fly, ubåde osv. Derfor var det en selvfølge at vi tog på Intrepid.

USS Intrepid er et 300 meter langt hangarskib, som blev brugt af amerikanerne under 2. verdenskrig. Idag fungerer det som museum og på dækket (det nok mest imponerende i moderens øjne) var der spionfly, jagerfly, bombefly og vidst nok også en helikopter.
Ubåden, som man kan gå ned i, er også et hit!.
Det er ikke nødvendigt at bestille billet i forvejen, men se alligevel om ikke du kan spare penge på din entré.

Apple Store på 5th. avenue, er et sandt mekka for gadget nørder – eller i hvert fald hvis dine børn er til Apple produkter. Selve indgangen er ganske imponerende og kæresten og sønnikke var da også længe om at blive færdige med at kigge og pille dernede, så er dine børn til iPads, Telefoner og Apple accessories er du nødt til at slæbe mand og børn derned : -)

New York med børn

Spisesteder der er et hit for børn
På Times Square finder i The View. The View er en restaurant som ligger på toppen af Marquis Marriot Hotel. Den drejer stille og roligt rundt, så man får hele tiden ny udsigt over Manhattan. Maden i buffeten er ikke en wow oplevelse, men dessert buffeten blev sønnikke ganske  imponeret over. Her er chokolade fald, jordbær og andre frugter man kan spise sig endnu mere mæt i. The View hører sig til på en tur til New York.
Psst, man kan sagtens nøjes med at bestille dessert buffet…

Teds Montana Grill på 100 W 51st. street er også et sted jeg kommer hver gang jeg er i New York. Her kan I både få burgere og steaks, så noget for både børn og voksne. Der hænger et stort bøffelhoved på væggen og man kan vælge at sidde i en “bås”, så det er ligesom på film. Sønnikke, der dengang var 10, elskede det. I dag er han 13 og han er stadig lige vild med det.
Psst, bestiller I dessert så kan I dele. Portionerne er store!

Jeg håber du har kunnet gøre brug af ovenstående klassiske must see’s når du rejser med børn til New York. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale at rejse til New York med børn!

Læs eventuelt mit indlæg om gratis oplevelser i New York.

Har du andre tip, skal du være velkommen til at kommentere i feltet nedenfor : -)

Tagged with: , , , , , ,
3 comments on “New York med børn
 1. Camilla says:

  Helt enig i dine anbefalinger 👍😉. Kan også byde ind med dylans candystore. Den er flot og fyldt med slik i 3 etager 😊.

  • Tanya says:

   Super! Tak for anbefalingen Camilla. Tre etager fyldt med slik. Mmm det skal prøves 😉

 2. Heidi ebsen says:

  Hej der
  Mht. 230fift rooftop bar, så er det kun muligt at tage børn med til brunch i weekenden. Jeg har mailet med Sal fra baren – børn/teenager er ikke velkomne i hverdagen – hvor de også først åbner kl.16.
  Er der andre rooftop cafeer – teenage venlige du kan anbefale?
  Hej fra Heidi