Regler for håndbagage

Regler for håndbagage

Regler for håndbagage

Regler for håndbagage er vigtige at have i tankerne, medmindre du vil stå i security i lufthavnen på vej til New York og ligne lidt af et fjols. Been there done that!

Jeg elsker at være forberedt til fingerspidserne. Det er selvfølgelig meget godt i nogle situationer, men i andre er det en direkte belastning, at min hjerne er indrettet på den måde som den nu engang er. Jeg tænker altid “you never know, you know”. Det er derfor jeg har tendens til at overpakke. Det gælder både håndbagage og indskrevet baggage.

Get a grip når du skal pakke din håndbagage
Efter mine, efterhånden mange rejser til New York, er jeg endelig begyndt at kunne styre mig.
Førhen havde jeg både nakkepude, bog, høretelefoner, toiletartikler, make-up, slik, blade, tyggegummi og hvad kvinder normalt også har i deres håndtaske såsom håndcreme, læbepomade, håndsprit, kleenex osv.

For det første har du ikke brug for alt det I HÅNDBAGAGEN! Du (læs jeg) har stadig brug for det, jeg kommer det bare ikke i min håndbage mere. og vil du have en behagelig flyvetur, så skal du også holde op med at slæbe alt det med (stadig kun håndbagage vi taler om!)

I min håndbage, som i øvrigt bare er en taske i god størrelse, har jeg nu kun;
iPad, høretelefoner, ørepropper, ét blad, kuglepen (den skal jeg bruge når jeg skal udfylde min Custom Form i flyet) tyggegummi, håndsprit, læbepomade, en lille pose slik og evt. nogle cleansing cloths & tandbørste og så naturligvis pas, penge, boarding card og udskrifter af billetter & billeje eller andre vigtige dokumenter.

Hvis jeg rejser på skæve tidspunkter
-har jeg brug for at kunne vaske mit ansigt og tage lidt make-up på.
Dertil er Ole Henriksens små rejsestørrelser perfekte! Det er kun dem jeg har med på rejsen, og så køber jeg produkterne i normal størrelse til at tage med hjem. Så sparer man lidt på vægten når man skal hjem : -)

Ergo vejer min håndbagage ikke mere end jeg kan overskue. Den fylder ikke. Og så den er nem at have ved sig under hele flyveturen (uden at du skal op at hente den i skabene over sæderne).

Regler for håndbagage
Størrelsen og vægten på din håndbagage, skal du undersøge hos det flyselskab du skal flyve med. Der er ikke noget “generelt” men alligevel så må de som udgangspunkt veje maks 8 kg. og målene er typisk højde 55 cm, bredde 40 cm og dybde 23 cm. Men igen, tjek med dit flyselskab!

Har du væske i din håndbagage, må der ikke være mere end 100 ml. i én beholder og der må højst være 1000 ml. samlet væsker.
Væskerne skal være pakket i en genlukkelig gennemsigtig pose, og posen skal tages ud af din håndbagage i sikkerhedskontrollen.

Pak din håndbagage med omhu – be smart!
Din håndbagage bliver efterset i sikkerhedskontrollen, så for at mindske den stress der kan være forbundet med sådan en sikkerhedskontrol, er det smarteste at pakke din laptop og væsker øverst i din håndbagage. Du skal nemlig tage begge dele UD af tasken INDEN sikkerhedskontrollen. Derud over kan det være en idé at rejse uden bælte den dag. Bælte, tørklæder, jakker osv. skal du have af i sikkerhedskontrollen.
Så du kan nok forestille dig en smule stress, hvis ikke du har pakket din håndbagage smart og du tilmed har bælte, tørklæde og jakke på. Så er der altså pænt mange ting du pludselig står med i hænderne  (og kassen du kan lægge det hele op i).
Jeg har altså prøvet at stå med pas & billet i munden, bælte over skulderen og gået med spredte ben (for at undgå at have bukserne hængende nede om knæene) i et forsøg på at holde styr på alt mit happengut.
Så kan du altså godt glemme alt om at se cool og afslappet ud, just saying!

Læs mere, hvis du har brug for yderligere information omkring bagage og håndbagage.
Og lige et spørgsmål. Lander du i JFK eller Newark og har du styr på, hvordan du kommer fra lufthavnen til Manhattan?

HUSK du har brug for at kunne komme let til dit pas og boarding card!

Tagged with: , ,