Subway i New York

Subway i New York

Subway i New York

At tage subway i New York er noget af det allermest “New Yorkede” du kommer til at lave på din tur til New York!

Subway i New York er en nødvendighed! Det er nemt, hurtigt og effektivt – præcis som New Yorkerne kan lide det. Nu må du endelig ikke tro, jeg opfordrer dig til at tage subway’en hver gang du skal fra A til B, for dét gør jeg ikke. Jeg formoder du tager til New York for at OPLEVE New York, og selvom livet i undergrunden er noget for sig (det kommer jeg ind på senere ) så skal New York opleves under åben himmel og på gå-ben. Brug derfor kun Subway’en når du skal over længere afstande.

Subway i New York

App’en NYC Subway er et must.

Er det svært at finde rundt i subway i New York?
Nej, det er simpelthen så nemt så nemt! Har du været i London og taget undergrunden? Så vil du opleve New York Subway som legende let i forhold til.
Har du ikke før været vant til at køre med Metro, Undergrund eller Subway (ja, kært barn har mange navne!) så skal du ikke blive nervøs. Du vil med garanti finde det utroligt nemt at finde rundt i subway’en i New York.
En uundværlig app i dette tilfælde er et New York Subway kort. Det er en app du også kan bruge offline. Det vil sige, når du først har hentet app’en ned på din telefon, så kan du bruge den uden at have adgang til internettet. Det er ret smart! Og så er den er uhyggelig brugervenlig.

Skulle der alligevel opstå spørgsmål i sub’en, så spørg dig bare for. Der er små båse på flere stationer, hvor MTA medarbejdere vil være klar på at hjælpe dig på vej. Er der ikke en bås eller en medarbejder i nærheden, så spørg en lokal.

App’en hedder NYC Subway og er gratis.

Metrocard
For at køre med subway i New York skal du naturligvis have en billet. Hvis du blot vil have en enkelt tur med Subway’en så kan du sagtens købe bare en Pay-Per-Ride billet til $2,75
Er du i New York og har du tænkt dig at benytte subway’en ofte, så overvej om ikke du skal købe et 7-Day Unlimited Pass (også selvom du ikke er i New York i 7 dage). Det koster kun $32 og med det kan du køre alt det subway du lyster i tidsrummet kl. 06 -24.

Bemærk at du skal betale et $1 “New Card Fee”. Det er altså et beløb du betaler når du første gang køber dit Metrocard. Hvis du vil læse mere om priserne, kan du gå ind på deres hjemmeside og blive klogere.

Subway i New York

Er Subway i New York sikkert?
Ja, det er det!
Selvfølgelig skal du bruge din sunde fornuft, men det skal du jo alle steder. Men som udgangspunkt er det sikkert. Jeg har aldrig, heller ikke sent om aftenen, følt mig usikker i New York’s subway.
Om dagen er der et helt andet univers dernede. Det er musikanter af enhver slags. Både dem der kan spille og dem der TROR de kan spille. Der er gadeshows af alle mulige forskellige slags og der er altid fuld af liv.

Subway i New York

I øvrigt
Kan dit metrocard give dig en ekstra oplevelse i New York som er næsten gratis. En tur med svævebane fra Manhattan til Roosevelt Island. Når jeg skriver næsten gratis, er det fordi du jo HAR betalt for dit Metrocard.

Tagged with: , ,
12 comments on “Subway i New York
 1. kasper says:

  Hvordan fungere det med Metrocard? Køber man det på stationen, eller kan man købe det hjemmefra? 🙂

  • Tanya says:

   Hej Kasper,

   Du køber dit Metrocard i automaten på stationen 🙂 Bruger du visa kort skal du ikke taste din kode som du bruger i Danmark. Istedet skal du taste fire x nul.

   Rigtig god tur!

   Bedste hilsner fra
   Tanya

 2. kasper says:

  Tak for svaret Tanya 🙂

  Glæder mig virkelig til at prøve det når jeg kommer dertil i August måned ;).

 3. Rikke says:

  Kan man køre to på et kort eller skal man have et hver? 😊

  • Tanya says:

   Hej Rikke,

   I skal have et hver 🙂

 4. Rikke Møller says:

  Hej Tanya
  Tak for en supergod hjemmeside. Vi skal afsted til New York om nogle få dage, og jeg har printet masser af dine tips til turen.
  Jeg ved ikke, hvor meget vi vil bruge metroen, så jeg har tænkt at købe et pay per ride-kort og sætte penge ind på det. Vi har 2 drenge på 9 og 12 år. Kan du sige os, om vi skal “swipe” 4 eller 2 gange, når vi skal med subwayen? Altså om børnene er gratis? Jeg kan ikke finde noget om det på MTAs hjemmeside, så jeg tænker, børenen nok ikke er gratis 😉 På forhånd tak for svar.
  Vh
  Rikke

  • Tanya says:

   Hej Rikke,

   Tusind tak for din ros omkring New York Rejsetips. Jeg er glad for at høre du har fundet nogle rejsetips, du kan bruge 🙂

   Når du skal køre med barn i Subway’en så er det sådan at børn under 2 år er gratis. Og det er børn under 44 inches (cirka 110 cm) også. Uanset alder.

   Børn der er højere end de der 110 cm skal betale almindelig pris for at køre med subway.

   Jeg ønsker jer en FANTASTISK tur 🇺🇸

   Kh Tanya

   Ps. Følger du med på Instagram @newyorkrejsetips ?

 5. Niels Peter Jensen says:

  Hej

  LIge hjemkommet fra NY hvor vi prøvede subway’en med metrocard kan jeg melde at hvis man døjer med varmen i toget, så prøv at skifte vogn, tilsyneladende er hveranden vogn med aircondition 🙂 På opfordring købte vi hver et metrocard, men iflg. Kevin, vores gode lufthavnschauffør, kan man godt køre et par stykker på hvert kort.
  Og så havde vi stor glæde af, den første dag at købe en todages billet til rundtursbussen, Gray-Line til 54 dollars pr person. Det udnyttede vi til fulde og oplevede bl.a. Haarlem og Brooklyn, det sidste med natbussen.

  M.v.h.

  Niels Peter

  • Tanya says:

   Hej Niels Peter,

   Tak for dine tips 🙂
   Jeg forstår dog ikke den med Metrocard og at køre flere på ét. Kan du ikke prøve at uddybe det? 🙂

   Mange hilsner
   Tanya

 6. Sarah Rie Jensen says:

  Hej Tanya
  Tak for en virkelig god hjemmeside. Vi skal afsted næste år med ungerne (9 og 7 år). Jeg er vanen tro i gang med planlægningen i god tid. Rejsen er en overraskelse til min mand (han fylder 40 derovre).

  Nå til mit spørgsmål, vil du anbefale at købe et New York pass hjemmefra? Vi skal være i byen 6 dage.

  Hilsner fra Sarah

  • Tanya says:

   Hej Sarah,

   Tusind tak for de pæne ord.
   Dejligt du finder hjemmesiden brugbar 🙂

   Det bliver da super fedt med en tur til New York.
   – Og især lige til en rund fødselsdag.

   Mht. New York Pass eller City Pass, så har jeg aldrig selv købt City Pass.
   Det passer ikke til mig – af flere årsager.

   Jeg er ikke særlig pjattet med at skulle ligge mig fast på, at jeg SKAL nå alle de ting, man kan anvende City Pass’et til. Jeg er meget spontan, og kan godt lide der er lidt “luft” i mit program, når jeg er i New York.

   Hvis jeg havde et City Pass så ville jeg – som den jyde jeg nu engang er – tænke “Jeg skal dælme have noget for mine penge” og så ville jeg nærmest jagte de attraktioner, der er med i City Pass’et.

   Det jeg i stedet gør, er at jeg holder øje med om der skulle være nogle gode tilbud på deal-sitet Groupon ツ

   På Groupon kan du spare virkelig mange penge.

   Rigtig god tur, når det bliver tid.

   Bedste hilsner Tanya

   Ps. Følger du med på Instagram og Facebook også?
   Her er også mange tips at hente ツ

   Facebook.com/newyorkrejsetips

   Instagram.com/newyorkrejsetips eller @newyorkrejsetips

 7. Sarah Rie Jensen says:

  Hej Tanya

  Tak for svar. jeg tror faktisk også jeg har det på samme måde. Jeg tænker vi skal opleve byen og så må vi tage de attraktioner der passer hen ad vejen.

  Jeg noterer Groupon ned på listen 🙂 Tak for tippet.

  – Og ja jeg følger med på her og der.

  Mvh sarah